Verstrekken van een (periodieke) uitkering tot het wettelijk aangegeven niveau voor die gezinnen of alleenstaanden die niet beschikken over voldoende inkomsten.
Voorkomen dat het uitkeringenbestand onevenredig toeneemt maar dat deze enkel terecht komt bij de mensen die geen middelen hebben om te voorzien in de kosten van levensonderhoud.
De voorzieningen van het minimabeleid hebben tot doel het direct of indirect stimuleren van participatie van inwoners van Beverwijk met een minimum inkomen.
Verbetering van positie van kinderen in armoede.
Wat heeft het college daarvoor gedaan?
De pilot "Next Level IJmond" heeft groepen jongeren ondersteund in het maken van de vervolg stap (werk en/of onderwijs).
Het Werkgeversservicepunt van Zuid-Kennemerland en IJmond heeft zich op basis van het door het college vastgestelde uitvoeringsplan 2021 doorontwikkeld.
De gemeente Beverwijk is een samenwerking met re-integratiebureau Agros aangegaan om bijstandsgerechtigden uit trede 1 en 2 te helpen re-integreren in de maatschappij.
Het Beleidsplan Schuldhulpverlening 2021-2024 gemeente Beverwijk is vastgesteld(INT-21-60304).
De gemeente Beverwijk neemt deel aan het landelijk project 'vroegsignalering bij problematische schulden'. Enkelvoudige meldingen worden doorgegeven aan en op gepakt door het Loket Geldzaken.
De Rekenkamercommissie heeft een onderzoek naar de gemeentelijke schuldhulpverlening gedaan.
Wat is extra gerealiseerd en waarom?
Er is uitvoering gegeven aan de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo) .
Groepen Tozo-ers zijn benaderd om de ondersteuningsbehoefte in kaart te brengen en het aanbod te doen ze te begeleiden naar ander werk.
Deze pagina is gebouwd op 07/26/2022 10:04:28 met de export van 07/26/2022 09:51:11