We gaan zorgvuldig om met het bestaande groen en stimuleren ideeën voor het vergroenen van de stad, het versterken van de natuurwaarden en het verbeteren van de recreatieve mogelijkheden.
Wat heeft het college daarvoor gedaan?
De Groenvisie 2020-2030is vastgesteld door de raad. Hiermee is een stevig fundament gelegd voor het groenbeleid van de gemeente Beverwijk. Bestaande en te behouden groene elementen zijn vastgelegd en 'groene' ambities geformuleerd. Doelen vanuit klimaatadaptatie, ecologie, gezondheid en sociale verbinding door en met groen zijn geïmplementeerd. De groenvisie biedt richtlijnen voor belangenafwegingen bij ruimtelijke ontwikkelingen en heeft een aantal groene pijlers benoemd binnen de gemeente. In 2021 is een solide basis gelegd voor een modern groenbeleid dat richting geeft aan aanleg, beheer en onderhoud van groen.
Wat is extra gerealiseerd en waarom?
Meegewerkt aan de toekomstvisie “Natuur en recreatie in Hollandse landschappen” van het RAUM, voor duurzaam behoud van het gemeenschappelijke regionale natuur- en recreatie voorzieningen en gebieden ten oosten van Beverwijk.
Voor de compensatie van het gekapte bos op het terrein van Tata zijn in samenwerking met TenneT diverse maatregelen uitgewerkt. De komende jaren wordt gefaseerd ca. 3,5 ha compensatiegroen toegevoegd aan het openbaar gebied van de gemeente. Het betreft uiteenlopende projecten zoals het versterken van de hoofdgroenstructuur en het aanleggen van ecologische bosjes.
Het verzoek van kinderen uit Wijk aan Zee ondersteund bij het realiseren van een skatebaan in het dorp. De initiatiefnemers hebben via subsidies en sponsoren de financiële middelen bij elkaar gezocht. De gemeente heeft dit gefaciliteerd door hun hierin te ondersteunen en een mogelijke locatie aan te wijzen.
Deze pagina is gebouwd op 07/26/2022 10:04:28 met de export van 07/26/2022 09:51:11